6 września 2017 Blog restauracja Marshal food 2

 

Serdecznie zapraszamy do Marshala, aby posmakować potraw z naszej nowej karty sezonowej.

Tak jak Imperium Brytyjskie podbijało świat, tak i my, zainspirowani kuchnią z wysp, wyruszamy w podróż w różne zakątki świata.

Tej jesieni udajemy się do Indii.

marshal food rayskiego

[Chilli, kardamon, goździki, cytryna, ziele angielskie]


Menu sezonowe zagości w naszej kuchni do 15 grudnia 2017 roku.

Wydarzeniem inaugurującym premierę jest start zbiórki pieniędzy, na rzecz wolnego Tybetu (15.09.17 godz. 19:00)

Przy okazji tego wieczoru przybliżymy Wam kulturę i sztukę dalekiego wschodu, poprzez prezentację  zbiorów z kultur pozaeuropejskich, we współpracy z Muzeum Narodowym w Szczecinie.

india marshal food

[cytrynowa zupa z soczewicy, tikka masala, taan, zielona herbata z kruszonym cynamonem, Martini Rosso, Senorio de Paniza]


10 % dochodu  z każdej propozycji karty sezonowej zostanie przekazane na konto Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka na program „Edukacja przez ukazywanie naruszeń praw człowieka w innych krajach – Tybet”

Serdecznie zapraszamy do odwiedzin, podzielenia się inicjatywą ze znajomymi i rodziną, żeby wspólnie posmakować aromatów kuchni indyjskiej i czynnie włączyć się w zbiórkę pieniędzy na ten szczytny cel.

Mając na uwadze duże zainteresowanie, szczególnie w weekendy, prosimy o rezerwację stolika osobiście w restauracji przy ulicy Rayskiego 23 w Szczecinie lub telefonicznie pod numerem 531-288-099.

Więcej szczegółów można znaleźć na stronie Facebook

 

Do zobaczenia przy stole!

marshal indyjskie menu