Indyk everyday fest!

Tak świętujemy Dziękczynienie przy Rayskiego 23.

Dzień Dziękczynienia, czyli Thanksgiving Day to najbardziej amerykańskie ze wszystkich świąt. Upamiętnia ono pierwsze udane żniwa pierwszych osadników, którzy przybyli na nowy ląd. Po zebraniu obfitych plonów uczcili to wydarzenie wraz z miejscowymi Indianami z plemienia Wampanoagów, składając Dziękczynienie Bogu za przetrwanie srogiej zimy. Uczta trwała trzy dni, a głównym jej daniem były dzikie indyki.


Z tej okazji przygotowaliśmy dla was Amerykańską ucztę!


 

  • Pieczone podudzie z indyka z tradycyjnym amerykańskim sosem z chleba żytniego, żurawiny, jabłek, kolendry, cynamonu i rodzynek
  • Puree ziemniaczane zapiekane z Marshmallow
  • Zielona fasolka z groszkiem i bułką tartą

 


 

Special drinks:

  • amerykańskie jasne Ale, King of Hop z browaru „Ale Browar”
  • truskawkowa Margharita
  • żurawinowa lemoniada

A na słodko czekoladowo – czekoladowe ciasto domowej roboty 🙂

Zaczynamy od czwartku 22 listopada!

Ktoś chętny na taką ucztę?!

Rezerwacje 531288099/messenger