Roślinne menu sezonowe
Czerwiec 2020
Stworzone przez ambasadora projektu Chefs for Change – RoślinnieJemy
Jakuba Mołdę wraz z Julią Kiślak
Przystawki
Chłodnik z mango, kalarepy i rzodkiewki
16,0
Kalafiorki w cieście
ciasto z pszenicznego czeskiego piwa Primator/aquafaba koperkowo-czosnkowa
16,0
Danie główne
Stek z kalafiora
świeży kalafior marynowany w wędzonej papryce i sosie sojowym, cukinia z pomidorami w soku pomidorowym, smażony na oliwie bób z chilli, aquafaba koperkowo-czosnkowa
26,0
Deser
Biszkopt kawowo-migdałowy
espresso/śmietanka kokosowa/Amaretto
16,0
Lemoniada
limonkowo-rabarbarowa z miętą
14,0
Koktajl
Gin/kandyzowany rabarbar/sok z limonki/pianka miętowa
24,0