Roślinne menu sezonowe
Lipiec 2020
Stworzone przez ambasadora projektu Chefs for Change – RoślinnieJemy
Jakuba Mołdę wraz z Julią Kiślak
www.chefsforchange.pl
Przystawki
Chłodnik z mango, malin, kalarepy i rzodkiewki na mleku kokosowym
16,0
250 ml
Chłodnik arbuzowy z miętą i słonymi paluszkami
12,0
250 ml
Kalafiorki w cieście
ciasto z pszenicznego czeskiego piwa Primator/aquafaba koperkowo-czosnkowa
16,0
200g
Danie główne
Grillowany korzeń pietruszki z orzechami,
zamarynowany w ziołach młody korzeń pietruszki z prażonymi orzechami włoskimi, pesto z liści rzodkiewki i zasmażaną czerwoną kapustą z bobem i cieciorką
28,0
350g
Deser
Biszkopt nasączony rumem malinowo-jeżynowym
ze śmietankowym musem truskawkowym
16,0
100g
Mrożona Yerba Mate
połączona z sokiem pomarańczowym
14,0
400ml
Koktajl
Lynchburg lemonade
Whiskey Jack Daniel’s z likierem Triple Sec i cytrusami
27,0
400 ml