Po raz pierwszy w Polsce, możesz spróbować koktajli w ramach festiwalu World Class Coctail Festival!

Dwa koktajle za 29 zł!

Przygotowaliśmy dla Ciebie 4 propozycje do wyboru 😉


Ogórkowe Daiquiri z zielonym pieprzem.

Lekko pikantne i zarazem orzeźwiające połączenie. 4 cl rum, 2 cl sok ze świeżo wyciśniętej limonki, świeży ogórek, ziarno zielonego pieprzu, kiełki brokułu.


Diana

Relaksująca i bardzo aromatyczna herbata w połączeniu z aromatem jagód jałowca i niepowtarzalnym rozmarynu. 3 cl gin, zmrożona zielona herbata jaśminowa, gałązka rozmarynu z naszego ogrodu, woda sodowa.


Grejpfrutowa wódka z miodem.

Subtelne połączenie wódki z sokiem z białego grejpfruta i słodyczą miodu pszczelego. 4 cl wódka, miód pszczeli, sok z białego grejpfruta, grejpfrut.


Whisky z imbirem i tłoczonym sokiem jabłkowym.

4 cl whisky, syrop imbirowy własnej produkcji, tłoczony sok z jabłek, imbir , mięta.


 

Menu food pairing

Daiquiri to Karaiby, a w naszym nowym menu sezonowym znajdzie się kilka propozycji inspirowanych smakiem z wysp karaibskich. Idealnym połączeniem będzie karaibska mini pizza z pikantną wołowiną, chilli i mini sałatą z kiełkami brokułu, występującymi również w lekko pikantnym i zarazem orzeźwiającym ogórkowym Daiquiri.

Diana to autorski koktajl na bazie ginu i zmrożonej herbaty jaśminowej. Zainspirowani wyspami brytyjskimi nie możemy zapomnieć o angielskim deserze Crumble, czyli owocach pod kruszonką. Relaksująca i bardzo aromatyczna herbata w połączeniu z aromatem jagód jałowca i niepowtarzalnym rozmarynu, dopełni przyjemność po zjedzeniu słodkiego deseru.

Grejpfrutowa wódka z miodem to znakomity aperitif. Rozpali apetyt na wszystko chwilę po pierwszym łyku. Łagodne połączenie mocnego alkoholu, lekkiej goryczy grejpfruta z subtelną słodyczą miodu pszczelego.

Whisky z imbirem i tłoczonym sokiem jabłkowym, będzie znakomicie smakować solo, ale również jako digestif po konsumpcji uda z kaczki z pieczonymi ziemniakami, wiórkami buraka i jabłkami z masłem, sokiem z pomarańczy i rozmarynem.


Zarezerwuj stolik teraz TUTAJ

 


Do zobaczenia na Rayskiego 23!

Telefon: 531-288-099