Roślinne menu sezonowe

Wrzesień 2020

Przystawki

Tatar z pomidora z octem jabłkowym, świeżą bazylią i oliwą z oliwek, serwowany z chrupiącą bagietką

14,0

250 gr

Tortilla z batatów z sałatką z cukinii z sokiem z cytryny i oliwą

16,0

200g

 

Danie główne 

Oberżyna faszerowana gulaszem z pomidorów, cieciorki i ziemniaków, przyprawiona kuminem, kurkumą, kolendrą i koprem włoskim

28,0

350g

Deser

Czekoladowy biszkopt nasączony likierem malinowym

ze śmietankowym musem i sosem mango

16,0

100g

Mrożony Wiśniowy Poncz

z hibiskusem, aronią, wiśniami, połączony z sokiem cytrynowym

14,0

400ml

Koktajl

Malinowa wódka sour

żubrówka biała/likier malinowy/sok z cytryny/cukier/angostura

24,0

400 ml