Roślinne menu sezonowe

Październik 2020

Zupa

Barszcz czernihowski z fasolą Piękny Jaś, kapustą, ziemniakami,

grzybami i śmietanką wegańską

16,0

250 ml

Danie główne

Kotlet z marynowanego ekologicznego tofu ze śmietanowym sosem grzybowym z podgrzybkami, kaszą gryczaną, kiszonym ogórkiem i koprem

34,0

350g

Deser

Słodkie śliwki z cynamonem i cukrem waniliowym pod kruszonką

16,0

150g

Lemoniada

cytrynowo-imbirowa

na zimno lub gorąco

14,0

400ml

Koktajl alkoholowy

Amaro Ramazotti

włoski likier kwietno-owocowy

z tonikiem na lodzie

z piwem imbirowym

spróbuj obydwu wersji 😉

27,0

400 ml

Piwo rzemieślnicze

IMBEER Jurajskie z dodatkiem świeżego imbiru i nierafinowanego cukru trzcinowego jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające

14,0

500 ml

  • Opcja podgrzanego z wegańskim miodem, goździkami, gałką muszkatołową, cynamonem, pomarańczami i rozmarynem

24,0

450 ml