Gdzie się napić?
– w restauracji Marshal food.
Dlaczego?
-
dobrej jakości wino, Señorio de Paniza – Hiszpania, Tempranillo/Garnacha (zauważ, że w większości restauracjach nie wiesz jakie wino pijesz i najczęściej dostajesz ”sikacza” z kartonika)
-
350 ml (to pół butelki!) 😉
-
15,9 PLN (jak za pół butelki wina to bardzo dobra cena)
Jak je przygotowujemy?
-
cząstki pomarańczy wrzucamy do kubka
-
wlewamy wino do dzbanka i dodajemy: miód, cynamon, goździki i gałkę muszkatołową
-
wino podgrzewamy (mamy lepiej niż w domu, bo korzystamy z dyszy od ekspresu kolbowego ;-))
-
i voilà!
Rayskiego 23 – map
2 Komentarze
Maja · 7 października 2017 o 21:19
Wpadam!
Chris · 7 października 2017 o 21:44
The best hot wine in Poland!
Możliwość komentowania została wyłączona.