Oj! Jak jest pysznie! W październiku naszą restaurację wypełnia smak i zapach czerwonego wina, śliwek, cynamonu, rodzynek, jabłek, pieczonej papryki, żurawiny, winogron, pomidorów, pieczarek, kapusty, kopytek OMG!

Wszystko upieczone, uduszone, zgrillowane, świeże, na ciepło i na zimno, ah!

Krem z pomidorów pelati i malinowych na aromatycznym warzywnym bulionie z grzankami z wiejskiego chleba, peperonata z papryk muśniętych ogniem do przypieczonej na czarno skórki, grzanka z pieczarkami, zeszkloną cebulą, szpinakiem posypana długo dojrzewającym serem, chrupiące tofu w sosie śliwkowym z kopytkami i uduszoną w winie kapustą z rodzynkami, rustykalna tarta galette z jabłkami, śliwkami, cynamonem, miodem i orzechami włoskimi, lemoniada cytrynowo-żurawinowa w wersji na gorąco no i grzane wino!

Zerknij na te cuda odwiedzając nasz instagram lub facebooka, rozpłyń się w błogości kosztując wszystkiego po trochu w gronie przyjaciół przy Rayskiego.

Do zobaczenia!

Kategorie: Blog

0 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *