Roślinne menu sezonowe

Czerwiec 2020

Stworzone przez ambasadora projektu Chefs for Change – RoślinnieJemy

Jakuba Mołdę wraz z Julią Kiślak

www.chefsforchange.pl

 

Przystawki

Chłodnik z mango, kalarepy i rzodkiewki

16,0

Kalafiorki w cieście

ciasto z pszenicznego czeskiego piwa Primator/aquafaba koperkowo-czosnkowa

16,0

Danie główne

Stek z kalafiora

 świeży kalafior marynowany w wędzonej papryce i sosie sojowym, cukinia z pomidorami w soku pomidorowym, smażony na oliwie bób z chilli, aquafaba koperkowo-czosnkowa

26,0

Deser

Biszkopt kawowo-migdałowy

espresso/śmietanka kokosowa/Amaretto

16,0

Lemoniada

limonkowo-rabarbarowa z miętą

14,0

Koktajl

Gin/kandyzowany rabarbar/sok z limonki/pianka miętowa

24,0