Roślinne menu sezonowe

Lipiec 2020

Stworzone przez ambasadora projektu Chefs for Change – RoślinnieJemy

Jakuba Mołdę wraz z Julią Kiślak

www.chefsforchange.pl

Przystawki

Chłodnik z mango, malin, kalarepy i rzodkiewki na mleku kokosowym

         16,0

            250 ml

Chłodnik arbuzowy z miętą i słonymi paluszkami

12,0

250 ml

Kalafiorki w cieście

ciasto z pszenicznego czeskiego piwa Primator/aquafaba koperkowo-czosnkowa

16,0

200g

Danie główne

Grillowany korzeń pietruszki z orzechami,

zamarynowany w ziołach młody korzeń pietruszki z prażonymi orzechami włoskimi, pesto z liści rzodkiewki i zasmażaną czerwoną kapustą z bobem i cieciorką

28,0

350g

Deser

Biszkopt nasączony rumem malinowo-jeżynowym

ze śmietankowym musem truskawkowym

16,0

100g

Mrożona Yerba Mate

połączona z sokiem pomarańczowym

14,0

400ml

Koktajl

Lynchburg lemonade

Whiskey Jack Daniel’s z likierem Triple Sec i cytrusami

27,0

400 ml