Hej! Cytujemy i przekazujemy wieści dalej!

Roślinniejemy wraz Chefs for Change zapraszają na przedświąteczny webinar Akademii Roślinniejemy.
Już w najbliższy piątek – 18 grudnia, o godzinie 18.00 zapraszamy na wyjątkowe spotkanie z naszymi ambasadorami, po którym roślinna „rybka” zachwyci wszystkich domowników przy Waszym wigiljnym stole! ?
Tego dnia będą dla Was gotować na żywo:
? Maria Przybyszewska – kucharka promująca zdrowe i świadome jedzenie, obecnie pracująca nad własnym projektem. Terminowała w słynnej kopenhaskiej Nomie, była współautorką menu podczas zeszłorocznego cyklu kolacji charytatywnych #ChefsForChange
? Dominika Targosz – kucharka rozkręcająca własną działalność jako konsultantka w zakresie kuchni i produktów roślinnych. Twórczyni pop upu z donutami Tygrys Tygrys. Stworzyła deser na finałową kolację Chefs For Change w Warszawie.
? Jakub Mołda – współwaściciel i szef kuchni restauracji Marshal food w Szczecinie od 2017 roku, nagradzanej w plebiscycie „Równa firma” wyróżniającym przedsiębiorstwa społecznie odpowiedzialne z województwa zachodniopomorskiego. Wraz ze swoim zespołem wprowadził do menu pyszne stałe roślinne dania takie jak seler kompresowany z przyprawami, gotowany metodą sous-vide, a na końcu smażony w cieście piwnym ze skórką cytryny czy roślinne krokiety. Dodatkowo Jakub wraz z zespołem stworzył także sezonowo zmieniającą się wkładkę do menu która oferowała minimum 3 dania roślinne.
Spotkanie poprowadzi dla Was Weronika Pochylska.